sk cz
logo

Infolinka: +420 776 800 070, Po-Pia 10:00-18:00
KATEGÓRIE
OD 40 EUR DOPRAVA ZADARMO, 452 VÝDAJNÝCH MIEST.
Ferrino » Batohy » Turistické batohy » Dámske »

Batoh Peak Light 38 S

Peak Light 38 S
BEŽNÁ CENA268,-
TENTO TOVAR UŽ NEMÁME V PONUKE
Ľahký napriek tomu robustný a odolný technický batoh ideálny pre viacdĺžkové horské lezenie a vysokohorskú turistiku.
Peak Light 38 je ľahký a odolný technický batoh, ktorý nemá nič navyše, ale na ktorý pripevníte veľké množstvo vybavenia od trekových palíc, cez lano, cepíny až po lyže. S možnosťou odopnutia niektorých súčastí a zníženia hmotnosti o 30%. Inovatívny chrbtový systém Swisswool Hybrid Back System je veľmi komfortný a majú ho len modely Ortovox Peak Light. Vo variante „S“ s kratším chrbtom.
Do hlavnej komory batohu sa dostanete cez dva vstupy. Prvá možnosť je rozopnúť celý predok batohu pomocou dvojcestného obvodového zipsu podobne ako pri kufri. Druhou variantou je cez golier so sťahovaním Simply & Fast pod horným vekom batohu. Vďaka svetlému vnútrajšku v ňom ľahko nájdete všetko čo potrebujete.

Odľahčenie batohu o 30%
Pre tých čo chcú ušetriť ešte viac hmotnosti je tu možnosť odňať z batohu viacero prvkov. Batoh môžete odľahčiť zložením veka batoha, odnímateľného polstrovania bedrového pásu, vyberateľnej duralovej chrbtovej konštrukcie, uchytenia cepínov a uchytenia lyží D-Skifix. Týmto spôsobom už aj tak nízku váhu batohu znížite ešte o 30%.

Robustný, ekologický a odolný voči vode
V záujme udržateľnosti sú vonkajšie materiály vyrobené z 50% recyklovaného polyamidu 420D RIPSTOP a 100% recyklovaného polyamidu 420D, vďaka čomu je batoh extrémne robustný, odolný voči oderu a má dlhú životnosť. Je tiež vysoko odolný voči vode a veľmi rýchlo schne. Ortovox si je kvalitou istý, a preto naň dostanete predĺženú päťročnú záruku.

Plný batoh pohodlne na chrbte
O rozloženie hmotnosti na ramená a bedrá sa starajú výstuhy v chrbtovom systéme. Ramenné popruhy sú ergonomicky prispôsobené postave. Tieto popruhy môžete dotiahnuť nielen zospodu, ale aj zhora a batoh lepšie prispôsobiť svojej postave. Bedrový pás plynule prechádza priamo z chrbtového systému a doslova Vás objíme. Spoj medzi bedrovým pásom a batohom necítite, batoh sa nesie komfortne a nič Vás netlačí bez ohľadu na to, koľko toho nesiete. Keď batoh nemáte plný, jednoducho ho stiahnete pomocou bočných sťahovacích popruhov.

Premyslený systém vreciek
Batoh má niekoľko praktických vreciek. Každá komora a vrecko má svoj účel a dovoľuje mať veci po ruke, kedykoľvek je to potrebné. Priestor vo vnútri hlavnej komory ponúka uchytenie lavínového vybavenia - lopaty a sondy. Hlavná komora má sponu na pripevnenie rezervoáru s vodou s možnosťou vyviesť hadičku stredom batohu medzi ramennými popruhmi. Predné vrecko na zips - na mapu, topo a buzolu. Vonkajšie vrecko veka na odloženie aktívnych doplnkov, jej súčasťou je plastová karabína na kľúče. Vnútorné vrecko veka na odloženie drobného vybavenia - čelovka, nôž, doklady, hotovosť a cennosti. Vrecko na bedrovom páse je vhodné na mobil, kameru, GPS. Veko batohu má všité vrecko s Emergency Card. Bedrový pás má odnímateľné polstrovanie s pútkom na prídavný materiál. Na výškovo nastaviteľnom hrudnom popruhu je píšťalka na signalizáciu.

Na batoh pripevníte všetko potrebné
Na batohy Peak Light pripevníte všetko vybavenie na vysokohorskú turistiku, horolezectvo aj skialpinizmus. Každé vybavenie má svoje miesto, je pripevnené pevne, a zložení je rýchle a jednoduché. Vybavenie sa nepohupuje a batoh Vás nevyvedie z rovnováhy. Lyže (A-Skifix aj D-Skifix do 150mm), palice, dva cepíny, prilba - sieťka na prilbu je súčasťou batoha, lano, karabíny - materiálové pútka na bedrovom popruhu. Súčasťou batohu sú aj prídavné popruhy.

Praktické funkčné prvky
Bedrový pás má tiež pútko na lezecký materiál a cepín môžete zavesiť za ramenný popruh, kde je integrovaná slučka, aby ste ho mali vždy po ruke. Inovovaná trojuholníková konštrukcia veka umožňuje na batoh pevne a spoľahlivo pripevniť lano. Toto veko je možné navyše ľahko odopnúť a uložiť do hlavnej komory batohu, kde sa do neho stále ľahko dostanete cez praktický zips. Vrecko vo veku je rozdelené na dve časti. Vďaka podlepeným švom je navyše veko plne odolné voči vode. Po zložení veka je možné batoh vďaka dvom pevnostným pútkom upevniť na lano a ťahať ho pohodlne stenou.

Vlnený chrbtový systém pomáha pri odvode potu
Jednou z predností batohov Ortovox Peak Light je chrbtový systém Swisswool Hybrid Back System kombinujúci prémiové materiály a najnovšie technológie. Chrbtový systém sa skladá z vyberateľnej duralovej konštrukcie, technickej peny a troch zón lisovanej vlny Swisswool – v mieste, kde dochádza k najčastejšiemu kontaktu s chrbtom. Vlna absorbuje 29x viac potu ako bežný penový chrbát a nechladí tak ako ostatné materiály. Na tomto chrbtovom systéme sa s vývojármi Ortovox podieľali aj fyzioterapeuti.

Vo variante s kratším chrbtom "short"
Tento variant batohu “S” je navrhnutý pre ľudí s chrbtom dlhým 36 až 44 cm. Batoh je však možné zakúpiť aj vo variante pre tých z vás, ktorí majú dĺžku chrbta medzi 42 a 50 cm. Dĺžka chrbta sa počíta od 7. krčného stavca po hornú časť panvy. Batoh nie je upravený iba v dĺžke chrbta, ale tiež ide o zmeny v tvare v ramenných popruhov a prispôsobenie bedrového pásu. Batoh tak ideálne padne a pevnejšie drží na chrbte.

Záruka 5 rokov
Hmotnosť: 1250 g
Rozmery: 69 x 27 x 22 cm
Objem: 38 l
Počet vreciek: 5
Materiál: 420D Polyamid Ripstop

Art.No.: OVX-46286
App Store Google Play

informácie o dostupnosti tovaru na tel: 776 800 070 | email: obchod@ferrino.cz