Parametre
Hmotnosť: 1,1 kg
Rozmery: 24x32x5 cm (balík)
Úspešná vízia úplne ekologického grilu na jedno použitie, vyrobeného len z prírodných materiálov, sa zrodila počas karavanového zájazdu do Álp 2009. Na poliach, v horách, lesoch i okolo popolníc boli všade pohádzané hliníkovej misky od jednoúčelových grilov.
Náš Casus Grill je ekologický a schopný rozkladu pôsobením mikroorganizmov. Balenie obsahuje brikety z dreveného uhlia, ľahké izolačné lávové kamene a škatuľu z tenkej lepenky s grilovacou mriežkou. Gril dokáže po ľahkom a rýchlom zapálenie ľahko grilovať behom 5 minút, dlhšie ako 60 minút udrží žiar a pohostíte 4 až 6 osôb.
Možno na ňom dosiahnuť vysoké, rovnomerné rozložené teploty, ktorá zabezpečí, že sa pokrm správne prepečie a bude lahodný a chrumkavý. Vďaka schopnosti termálne izolácia znižuje vonkajšiu teplotu pri grilovaní, kedy ho možno dokonca držať rukou, aby hrozilo popálenie.
Je chránený 3 medzinárodnými patetnty.
Vlastnosti:
- Pripravený na grilovanie je do 5 minút. Grilovať na ňom možno cca 60 minút a pohostíte 4 až 6 osôb.
- Neobsahuje žiadne železo ani hliník, takže doba jeho neškodného rozkladu je veľmi krátka a nezanechá v prírode žiadnu stopu.
- Je úsporný a ekologický.
- Všetky jeho materiály sú prírodné - drevené uhlie, lávový kameň, bambus a tenká lepenka.
- Všetky jeho materiály s výnimkou lávových kameňov sa rozloží pôsobením mikroorganizmov - preto po sebe nezanecháva ŽIADNY odpad.
- Vydáva rovnomerný žiar, ktorý je ideálny na opekanie.
- Zaisťuje termálne izoláciu, čím znižuje vonkajšiu teplotu pri grilovaní.
- Redukuje emisie CO2, pretože využíva výhradne dreveného uhlia.
- Je držiteľom medzinárodného patentu grilovacie technológie.
V porovnaní s grily na jedno použitie, bežne dostupnými na trhhu, Casus Gril užíva o 50% menej dreveného uhlia, čo vedie k zníženiu emisií CO2.
V smetiaku alebo na kompostu sa pôsobením mikroogranismů rozloží. Na rozdiel do konvenčných jednorazových grilov - po sebe nezanechá v prírode žiadne stopy hliníka, ktoré nezmizne ani za 200 rokov.
Po použití môžete gril spáliť. V prírode po ňom nezostane nič okrem špeciálnych lávových kameňov. Lávové kamene sa užívajú v pěstitelskáých škôlkach ku skvalitneniu pôdy. Do prírody sa vracajú bez toho, aby akokoľvek škodili životnému prostrediu.
Návod:
- Gril postavte na pevný, rovný a nehorľavý povrch a odstráňte z neho grilovaciu mriežku, vyrobenú z tenkej lepenky a bambusových tyčiek.
- Najskôr zostavte spodok kartónové krabice, ako je znázornené na obrázku. Štyri držiaky musí byť vytiahnuté na doraz. Na dno krabice nasaďte grilovaciu mriežku a upevnite ju do držiakov.
- Brikety podpáľte vo všetkých štyroch rohoch. Neobjaví sa žiadny viditeľný plameň.
- Zhruba po 5 minútach bude gril pripravený na použitie. Akonáhle zasadíte grilovací mriežku do držiakov v kartónovej krabici, bude príprava u konca, a vy si môžete užiť grilovanie!
Kde gril užívať:
- Gril so sebou môžete s čistým svedomím vziať takmer kamkoľvek - na pláž, do parku, na rybársky výlet i horskú túru. Neexistuje žiadne obmedzenia! Je obľúbený medzi majiteľmi karavnů, obytných áut a lodí.
- Gril môžete používať celý rok - počas chladnej zimy pri -10 ° C, vo výškach 2.000 m nad morom aj v horúcom lete na pláži.
Materiál:
- Drevené uhlie - brikety z dreveného uhlia, ktoré možno ľahko a rýchlo podpáliť.
- Kameň - Izolačné ľahký lávový kameň.
- Kartón - Krabice z tenkej lepenky.
- Grilovacia mriežka - Prírodné bambus.