sk cz
logo

Infolinka: +420 776 800 070, Po-Pia 10:00-18:00
KATEGÓRIE
OD 40 EUR DOPRAVA ZADARMO, 452 VÝDAJNÝCH MIEST.
Ferrino » Batohy » Skialp a Freeride batohy

Lavínový batoh Full Safe 30+5

Full Safe 30+5
BEŽNÁ CENA1446.4,-
NEDOSTUPNÉZISTIŤ DOSTUPNOSŤ
Inovovaný batoh, ktorý disponuje hneď tromi záchrannými prvky pre prežitie vo voľnom teréne a lavínach. Nový systém lavínového airbagu značky Alpride E1, ktoré využíva k nafúknutiu vankúša elektrický kompresor. Už žiadne kartuše sa stlačenými plynmi potrebné pre jeden odpal batohu. Pri plnom nabití a použitie 2 kusov AA batérií výrobca garantuje 5 odpalov, pričom jedno nafúknutie trvá len 3 sekundy. Potom stačí batoh jednoducho dobiť pomocou USB Micro kábla a výmenou alkalických batérií.

Batoh je ďalej vybavený dýchacím systémom Air Safe, ktorý bol viac ako 3 roky vyvíjaný a testovaný inžinierov a záchranári talianskej horskej záchrannej služby. Vďaka dýchacie trubicu a ventilačnému systému sa pri zasypania lavínou prodlužijí šanca na prežitie až o 40 minút.

Medzi ďalšími bezpečnostnými prvkami sa objavuje odrazka RECCO, ktorá sa osvedčila hneď pri niekoľkých modeloch batohov značky Ferrino.
predĺžená ZÁRUKA 3 ROKY
Parametre
Hmotnosť: 3,2 kg (max.)
Objem: 30+5 l
Rozmery: 53x30x27 cm

Jedná sa o 30 litrový batoh s možnosťou rozšírenia o 5 litrov pomocou rozopnutie zipsu. Predný štít je vystužený pevnou látkou, ktorá odolá aj ostrým hranám lyží. Na prednú časť batohu možné pripnúť lyže, cepíny, palice. V hlavnom vrecku na zips mimo úložný priestor nájdeme aj kompresor, ktorý je uložený v polstrovanom puzdre na zips. Okrem iného je tu aj uložený respirátor systému Air Safe. Predné vrecko na zips je ľahko prístupná aj s pripnutými lyžami a je vybavená priehradkami pre lavínový set - lopatku a sondu. Bedrový pás je pevní a robustný spona je vyrobená z kovu. Chrbtový systém je bohato vystlaný a poskytuje ochranu užívateľovi, neslúži však ako plnohodnotný chránič chrbtice. Dômyselne zostavený batoh disponujúci hneď 3 aspekty, ktoré zvyšujú šance na prežitie, pokiaľ dôjde k zasypania lavínou.

Alpride E1 Airbag System:

Jedná sa o nový systém lavínového airbagu. Jednotkou je elektronický kompresor, ktorý počas 3 sekúnd nafúkne airbag, ktorý má objem 150 l. Efektivita je garantovaná od -30 do +50 ° C.

Kompresor je schovaný v polstrovanom puzdre vnútri batohu, prístup je priamo z hlavnej vrecka. Nabíja sa prostredníctvom USB kábel, typu Micro. Do aparátu je možné vložiť 2 ks alkalických batérií AA. Aplikáciou týchto bežne dostupných batérií sa zvyšuje počet odpalov airbagu na jedno nabitie.

Plne nabitý systém + nové 2 ks alkalické batérie AA = 5 odpalov
Plne nabitý systém bez batérií = 1 odpal

Pre odpal je nutné systém aktivovať tlačidlom priamo vo vnútornom puzdre kompresora. Je tu aj poistka pre vyfúknutie airbagu - nevyfúkne sa sám, je potrebné ju odistiť. Nájdete tu aj port pre dobíjanie a priestor pre vkladanie batérií.

Akonáhle je batoh aktívny, výdrž batérií v mraze je 5 hodín. Dobíjanie trvá približne 2 hodiny, LED kontrolka sa rozsvieti nazeleno pri plnom dobití. Poistka pre odpálenie sa nachádza na ramennom popruhu - ako je zvykom.

Systém je certifikovaný: EN1616: 2017 štandardu. Vyhovuje navyše letiskovým požiadavkám o bezpečnosti produktu - je voľne transportný bez špeciálnych povolení.

Air Safe System:

Dýchací systém pre situácie zasypanie lavínou alebo jazdou v prašane, kedy jemný sneh poletuje vzduchom a hrozí vniknutiu snehu do pľúc. Systém ústie hadicou s náustkom, ktorý je potrebné pred zjazdom vložiť do úst. Okamžite je možné dýchať skrz trubicu, absolútne bez obmedzenia. Pod lavínou už nemusí byť možné vložiť trubicu od úst a využiť tak tento systém.

Princíp tohto systému tkvie v mieste odberu nového vzduchu a vývodu vzduchu, ktorý už neobsahuje kyslík. Vzduch je naberaný v prednej časti trubice, táto časť sa nachádza v ramennej časti - blízko hlavy - kde je naberaný vzduch, ktorý putuje do pľúc. Výdych je potom odvedený systémom do ústia, ktoré sa nachádza na dne batohu. Je tým zabezpečené, že sa vydýchaný vzduch nehromadí v okolí hlavy a predlžuje sa tak doba prežitia zavaleného. Trubica je z ohybného a odolného materiálu, je vedená ramenným popruhom a je možné ju jednoducho zakryť, keď nie je potreba.

RECCO Reflector:

Rokmi osvedčený doplnok, ktorý nepotrebuje elektrinu, aby spĺňal svoju funkciu. nachádza sa na hornej časti batohu, nemožno ju odňať, práve aby nedošlo k jej strate pri lavínovom nešťastí. Využívaš najmä pre rýchle lokalizovanie osôb pri zasypaním lavínou, alebo pre hľadanie osôb pri zhoršených podmienkach viditeľnosti. Pomocou detektorov, ktoré používajú horské záchranné zložky, je možné túto odrazku lokalizovať.

Pre presnú lokalizáciu osoby pod lavínou je však vždy potrebné lavínový vyhľadávač / vysielač! V tomto prípade slúži RECCO reflektor ako len doplnkový element. Presná lokalizácia osoby pomocou tohto zariadenia je veľmi obtiažna, navyše vyhľadávanie môže začať iba osoba, ktoré disponuje detektorom - záchranná horská služba.

Art.No.: 75594 (2019)
App Store Google Play

informácie o dostupnosti tovaru na tel: 776 800 070 | email: obchod@ferrino.cz